Η Κατασκήνωση

Απαραίτητα Εφόδια

Prev Next
  • 1
  • 2
  • 3

Μαρώνεια Ροδόπης

maronia3

Η Μαρώνεια Ροδόπης βρίσκεται 29 χλμ. νοτιοανατολικά της Κομοτηνής, κοντά στην ομώνυμη αρχαία πόλη και ανήκει στον Δήμο Μαρώνειας - Σαπών.

Φυσικό Τοπίο

Φημισμένη για τους αμπελώνες και τους ελαιώνες της στους πρόποδες του Ίσμαρου, η Μαρώνεια σαγηνεύει τον επισκέπτη με το φυσικό της κάλλος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Παραλία Μαρώνεια Ροδόπης

Μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες της Αλκυώνας, των Προσκυνητών και του Πλατανίτη ή για όσους προτιμούν την άγρια φυσική ομορφιά στις απόκρημνες ακτές της Μαρμαρίτσας και της αρχαίας Σύναξης, απολαμβάνοντας την απέραντη θέα στο Θρακικό Πέλαγος και τη Σαμοθράκη.

Αρχαία Μαρώνεια - Ψηφιδωτό

Αρχαιολογικά Αξιοθέατα

Ο Απόλλωνας και ο Διόνυσος υπήρξαν οι θεότητες που λατρεύτηκαν πιο έντονα στη Μαρώνεια κατά την αρχαιότητα. Η Διονυσιακή παράδοση υπήρξε έκδηλη στην περιοχή και το κεφάλι του Διονύσου και το κλήμα εικονίζονται στους δύο κυριότερους νομισματικούς τύπους της Μαρώνειας.

maronia2

Το σημαντικότερο αρχαιολογικό μνημείο είναι το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας χωρητικότητας άνω των 2.000 θεατών στη θέση Καμπάνα, απ' όπου η θέα της πλαγιάς με τους ελαιώνες και φόντο τη θάλασσα είναι μαγευτική. Αξίζει να επισκεφτείτε το πολύχρωμο ψηφιδωτό δάπεδο αρχαίας κατοικίας του 3ου π.Χ. αιώνα στο δρόμο για τον Άγιο Χαράλαμπο αλλά και το πρόπυλο της ρωμαϊκής εποχής που χτίστηκε από τον Ανδριανό το 125 μ.Χ. λίγο πριν το λιμάνι του Αγ. Χαράλαμπου.

Τέλος, στο δρόμο προς τους Προσκυνητές, περίπου 5 χλμ. από τη Μαρώνεια μπορεί κανείς να επισκεφτεί το σπήλαιο της Νεολιθικής εποχής που η τοπική παράδοση έχει συνδέσει με την κατοικία του Κύκλωπα Πολύφημου, του μονόφθαλμου γίγαντα που τύφλωσε ο Οδυσσέας σύμφωνα με τον Όμηρο.

maronia1